Crunchy maïs

8681167

Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.

Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 maïskolven
  • 50 g boter
  • 1/3 gepofte quinoa (zie basisrecept)
  • 1/3 sesamzaad
  • 1/3 gedroogde kruidenmengeling
  • enkele blaadjes zuring
  • 100 g quinoa
  • Arachideolie (om te frituren)
  • zout

Bereiding

  1. Laat de quinoa 4 uur weken in water.
  2. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de quinoa 45 seconden.Op de quinoakorrels zie je een fijn lijntje staan. Zodra dat wit wordt, haal je de quinoa uit het water. Laat uitlek­ ken in een fijne zeef.
  3. Spreid de quinoa uit op een bakplaat en zet 4 uur in een warmhoudlade of in de oven op 60 °C. Je kunt de quinoa ook een hele dag laten drogen op de verwarming. Hij moet kurkdroog zijn.
  4. Doe de quinoa in een fijne zeef en verhit de olie tot 180 °C. Houd de zeef in de warme olie en frituur de quinoa goud­ bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. (Tip: je kunt gepofte quinoa gemakkelijk een tijdje bewaren in een afgesloten pot.)
  5. Snijd de maïskolven in grote stukken en gaar ze 8 tot 10 minuten in gezouten water met boter.
  6. Rooster het sesamzaad in een pan zonder vetstof. Meng met de kruiden en de gepofte quinoa.
  7. Rol de warme maïs door de crunch. Serveer met enkele blaadjes zuring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content