Voor 4 personen
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 250 g tomatenblokjes
- 1 laurierblad
- 150 g rode paprika
- 250 g aubergine
- 150 g courgette
- 1 pak kruimeldeeg
- 100 g chĆØvre affinĆ©
- peper en zout
Voor de crumble
- 50 g wit broodkruim
- 25 g geraspte pecorino
- 2 el pesto
- 1/2 tl cayennepeper
Bereiding
- Snipper de sjalot en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de tomatenblokjes en laurier toe, en laat op een laag vuur trekken. Kruid met peper en zout.
- Snij de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Bak de groenten apart beetgaar in olijfolie. Meng de groenten met de saus.
- Bekleed 4 taartvormpjes van 10 cm diameter met het deeg en bak 10 minuten blind in een oven van 200Ā°C. Prik het deeg in met een vork en bak nog 5 minuten.
- Meng het broodkruim met de pecorino, pesto en cayennepeper. Vul de taartvormpjes met de ratatouille, leg er enkele blokjes geitenkaas op en bedek met de crumble. Bak de taartjes 15 minuten tot de crumble goudbruin en krokant is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier