Crumblecake met rabarber en aardbeien
16-05-2018, 11:30
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 20:05
Deze crumblecake is een geweldig recept om rabarber, aardbeien en ander zomerfruit te verwerken.
Voor 4 personen
- 500 g rabarberstengels
- 2 el + 150 g cassonade
- 300 g aardbeien
- 150 g boter
- 3 eieren
- 5 cl melk
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
Voor de crumble
- 25 g boter
- 25 g amandelpoeder
- 25 g bloem
- 25 g cassonade
Bereiding
- Schil de rabarber met een dunschiller, snijd in stukken en spreid uit in een schaal. Bestrooi met 2 eetlepels cassonade en laat 30 minuten marineren. Was intussen de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier.
- Smelt de boter. Kluts de eieren in een kom met 150 g cassonade en voeg de gesmolten boter en de melk toe. Meng grondig. Zeef de bloem en het bakpoeder samen en spatel door het beslag.
- Laat de rabarber uitlekken op keukenpapier. Meng samen met de aardbeien door het cakebeslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak 30 minuten in de oven.
- Bereid intussen de crumble. Kneed alle ingrediënten samen met de vingertoppen. Strooi over de cake en bak nog 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de cake lauw of koud.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier