Crostini met tomaat, rucola en ansjovis

Crostini met tomaat, rucola en ansjovis
Voor 4 personen
  • 4 gepelde tomaten
  • 4 dikke sneden ciabatta
  • 1 gepelde teen knoflook
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 8 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 8 blaadjes rucola
  • olijfolie
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Snij de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Rooster het brood en wrijf de randen in met de knoflook. Verdeel de tomaten en de sjalot over de crostini.
  3. Werk af met de ansjovis en rucola. Bedruip met een straaltje olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen.

Crostini – Italiaans voor croûtons – zijn kleine sneetjes geroosterd brood die met knoflook worden ingewreven en afgewerkt met beleg naar keuze, zoals tomaat en ansjovis. Ze worden gewoonlijk als aperitiefhapje of als onderdeel van een assortiment antipasti geserveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content