Crostini met poivrade-artisjokjes, coppa en raketsla

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 sneden ciabattabrood
  • 4 mini-poivrade-artisjokken
  • 1 dl olijfolie
  • 8 sneetjes coppa (Italiaanse ham)
  • beetje witte wijn
  • tijm en knoflook
  • enkele blaadjes rucola
Bereiding
  1. Bak de sneetjes brood krokant in olijfolie en laat afkoelen.
  2. Pluk en pel de artisjokjes. Verwijder het hooi en snij de bodem in kwartjes. Bak ze kort aan in olijfolie, blus de warmte met witte wijn en bevochtig met een beetje water.
  3. Gaar de artisjokken met een teentje knoflook en een tak tijm. Pureer de ene helft met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. De andere helft dient voor de presentatie.
  4. Droog de helft van de coppa in de oven op 100°C. Besmeer de crostini met puree van artisjok en versier met gedroogde coppa, kwartjes artisjok en raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content