Croque met verse geitenkaas en gegrilde aubergine

Een vegetarisch croque met aubergine die beslist iedereen lekker vindt. Makkelijk te maken en een originele starter.

Voor 4 personen
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • 8 sneden witbrood
  • 30 g boter
  • 150 g verse geitenkaas
  • 60 g geraspte emmentaler
Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Was de aubergine en snijd in dunne plakjes. Bestrijk met olijfolie, leg op een bakplaat en kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak 20 minuten. Snijd in kleine stukjes.

3. Besmeer vier sneden brood met boter en beleg achtereenvolgens met geitenkaas, gegrilde aubergine en de helft van de geraspte emmentaler. Bedek met de overige sneden brood en de rest van de emmentaler en bak 10 minuten in de oven.

4. Snijd de croque met aubergine in driehoeken, steek er houten prikkers in en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content