Crème brûlée

Crème brûlée is een klassiek Frans toetje, maar voor velen nog steeds het allerlekkerste dessert.

Voor 4 personen
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml room
  • 6 eierdooiers
  • 60 g fijne suiker
  • 100 g kandijsuiker
Bereiding
  1. Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een pannetje met de melk en room. Breng aan de kook en haal van het vuur. Dek af en laat 30 min. infuseren. Zet een braadslee in het midden van de oven, giet er 1 cm warm water in en verwarm de oven voor op 110 °C.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bleke massa. Zeef de melkroom en giet bij het eiermengsel. Roer goed. Verdeel over 4 ramequins en zet in het warmwaterbad. Laat 75 minuten bakken in de oven tot de crèmes licht gestold zijn. Zet nadien minstens 3 uur koel weg.
  3. Haal de crèmes vlak voor het serveren uit de koelkast en plaats in een schotel met ijs. Strooi er de kandijsuiker over en karamelliseer met behulp van een gasbrandertje of zet de crème brûlée maximaal 3 minuten onder een hete grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content