Courgetti met pesto van rucola en pistachenoten

Courgetti zijn bijzonder populair. Ze zijn dan ook gezond, lekker en makkelijk te maken. Deze courgetti met pesto van rucola en pistachenoten is een recept van foodblogger Karolien Olaerts.

Voor 4 personen
  • 75 g rucola + een handvol voor de afwerking
  • 50 g gezouten pistachenoten (gewogen zonder schil)
  • 30 g parmezaan, fijngeraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 courgettes
  • vers gemalen zwarte peper
Bereiding

1. Doe de rucola, pistachenoten, parmezaan, look, olijfolie en citroensap in een kleine foodprocessor en mix tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Zout is niet nodig, vermits zowel de pistaches als de parmezaan al voldoende zout zijn.

2. Snijd de courgette in slierten met behulp van een spiraalsnijder. Voeg de pesto bij de courgetteslierten en schep voorzichtig om tot de saus gelijkmatig verdeeld is. Schep tot slot een handvol rucola doorheen de courgetti.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content