Het krokante van de courgettes en het zachte van de mozzarella geven een smakelijk effect. Wie de courgettes niet rauw lust, kan ze eerst even stomen. De schotel verliest daardoor wel wat van zijn karakter.
Voor 4 personen
- 4 bolletjes mozzarella (elk 100 g)
- 2 courgettes
- 4 el olijfolie
- 1 bosje basilicum
- peper
- zout
Bereiding
- Was de courgettes en snij in fijne plakjes. Neem een schaal en leg de sneetjes courgettes netjes in rijen over elkaar. Snij de 4 mozzarellabolletjes in schijfjes en leg deze telkens tussen 2 stukjes courgette. Kruid het geheel lichtjes met peper en zout.
- Mix vervolgens de basilicum met de olijfolie en wat peper en zout tot een coulis. Overgiet de courgette en mozzarella met deze coulis en doe het overschot in een apart kommetje. Zo kan iedereen saus bijnemen naar wens.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier