Courgettes gevuld met rijst en pecorino
26-01-2017, 14:17
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:51
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 courgettes
- 1 sjalotje
- 150 g pecorino
- 100 g risottorijst
- groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 g vetstof
- 1 zakje saffraan
- peper en zout
Bereiding
- Verhit de groentebouillon. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalot aan in de vetstof. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut op een hevig vuur. Blus met een beetje hete bouillon en laat verder sudderen. Voeg geregeld hete bouillon bij de rijst zodat die niet aanbrandt.
- Voeg na 5 minuten de saffraan bij de rijst om te laten kleuren en voor het aroma. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de rijst van het vuur zodra hij al dente is en roer er 100 g gemalen pecorino door. Laat afkoelen.
- Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Blancheer ze 3 minuten (of stoom ze 5 minuten) en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Vul de courgettes op met de rijst. Duw goed aan en laat afkoelen.
- Snijd de rest van de pecorino in schijfjes en leg ze boven op de rijst. Zet de courgettes 3 tot 4 minuten onder de ovengrill. Giet er een beetje olijfolie over en dien warm op.
Uit: De Praktische School, Koken voor elke dag ISBN 9789022333013 | 846 blz. | € 34,99 | Gebonden Uitgegeven bij Manteau
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier