Courgettes gevuld met rijst en pecorino

6106635

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 courgettes
  • 1 sjalotje
  • 150 g pecorino
  • 100 g risottorijst
  • groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 g vetstof
  • 1 zakje saffraan
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de groentebouillon. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalot aan in de vetstof. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut op een hevig vuur. Blus met een beetje hete bouillon en laat verder sudderen. Voeg geregeld hete bouillon bij de rijst zodat die niet aanbrandt.
  2. Voeg na 5 minuten de saffraan bij de rijst om te laten kleuren en voor het aroma. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem de rijst van het vuur zodra hij al dente is en roer er 100 g gemalen pecorino door. Laat afkoelen.
  4. Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Blancheer ze 3 minuten (of stoom ze 5 minuten) en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Vul de courgettes op met de rijst. Duw goed aan en laat afkoelen.
  5. Snijd de rest van de pecorino in schijfjes en leg ze boven op de rijst. Zet de courgettes 3 tot 4 minuten onder de ovengrill. Giet er een beetje olijfolie over en dien warm op.
Courgettes gevuld met rijst en pecorino
© .
Uit: De Praktische School, Koken voor elke dag ISBN 9789022333013 | 846 blz. | € 34,99 | Gebonden Uitgegeven bij Manteau

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content