Courgette met geitenkaas

gevulde courgette
© Getty

Voor 2 personen:
  • 3 middelgrote courgettes
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 1 ei
  • 3 takjes verse dragon
  • 1 sjalot
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en het kapje maar schil ze niet. Snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm lengte. Haal het vruchtvlees er met behulp van een scherp mes en een lepel uit, maar zorg ervoor dat in elk stuk courgette een bodem van 1 cm blijft zitten.
  2. Hak het vruchtvlees, de gepelde sjalot en de dragon fijn. Meng dit alles met de zachte geitenkaas en het losgeklopte ei. Voeg peper en zout toe. Vul de stukken courgette met behulp van een lepel met het kaasmengsel en garneer met enkele blaadjes dragon.
  3. Laat de stukken courgette gedurende 20 minuten stomen. Serveer lauwwarm of koud met een koude of warme tomatensaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content