Cottagecheesehapjes met kerstomatensalsa

Voor 4 personen
  • 150 g haloumi
  • 100 g cottagecheese
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 kl piment d’ Espelette
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el fijngehakte marjolein
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 6 el bloem
  • 1/2 dl olijfolie
Voor de salsa
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g ontpitte groene en zwarte olijven
  • 4 fijngesneden lente-uien
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1/2 dl olijfolie
  • zwarte peper en zout
Bereiding
  1. Snij de haloumi in blokjes van 1/2 centimeter en meng met de overige ingrediënten, behalve de olijfolie.
  2. Snij de kerstomaten voor de salsa in kwarten en hak de olijven grof. Meng met de lente-uien, munt en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie voor de hapjes in een grote pan en voeg lepels van het kaasbeslag toe. Bak de cottagecheesehapjes aan beide kanten goudbruin, laat even uitlekken en serveer meteen met de kerstomatensalsa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content