Côte à l’os met watermeloen en pas de bleu
15-06-2018, 16:26
Bijgewerkt op: 21-06-2023, 20:07
Côte à l’os met watermeloen en pas de bleu: een recept van Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere.
Voor 4 personen
- 1 côte à l’os
- peper en zout
- beetje olie
- 200 g Pas de Bleu
- Fijngesneden basilicum
- 3 el olijfolie
- 2 el notenolie
- 1 el wijnazijn (bv. Chardonnay)
- 250 g watermeloen in blokjes
Bereiding
- Snij de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg de basilicum toe. Giet hier 3 lepels olijfolie over, één lepel azijn en de notenolie. Meng de Pas de Bleu in blokjes onder de salade en kruid met gemalen zwarte peper.
- Wrijf de bovenkant van het vlees in met olie en kruid goed met peper en zout. Leg de gekruide kant van de côte à l’os op de grill.
- Wrijf opnieuw de bovenkant in met olie en kruid met peper en zout. Gril elke kant 8 à 9 minuten. Dit kan op de barbecue of in een grillpan.
- Snij het vlees van het been en nadien in mooie plakjes. Serveer de côte à l’os met de salade van meloen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier