Cocktail met een kick: spicy margarita
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor een spicy margarita.
De margarita is de ultieme zomerse cocktail. Met maar drie ingrediënten (tequila, cointreau en limoensap) is hij supersimpel te maken. Om er een licht pittige twist aan te geven, voegt het team van Heat Supply nog één extra ingrediënt toe: hotsaus op basis van jalapeño’s.
Meer weten over hotsaus? Lees: Als lopende vuurtjes: kookboekauteur Freek Raijmakers over de populariteit van hotsaus in de Lage Landen
Voor 1 cocktail
IJs (om te shaken)
45 ml tequila
20 ml cointreau
Sap van 1 limoen
Zout
10 ml hotsaus op basis van jalapeño’s (bv. Jalapeño, Tequila & Lime Hot Sauce van Queen Majesty)
Voor de garnering van het glas: suikersiroop of limoensap, zout en suiker
1. Neem een cocktailshaker en vul die met ijs.
2. Voeg tequila, cointreau, het sap van een hele limoen en de hotsaus toe.
3. Shake tot alle ingrediënten gemengd zijn.
4. Neem een margaritaglas of een tumbler en haal de rand door suikersiroop of limoensap, en vervolgens door een mix van zout en suiker.
5. Giet het tequilamengsel door een fijne zeef in het glas. Garneer met een schijfje limoen.
Meer pittige recepten:
– Dip met pit: recept voor kibbeling met pikante remouladesaus
– Zinderend zuiders: pasta al limone met hotsaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier