Citroenhartjes van bladerdeeg

Deze citroenhartjes maak je met bladerdeeg, op dezelfde manier als bij het vervaardigen van palmhartjes of coeur de palmier-koekjes.

Nodig
  • 1 blad kant-en-klaar bladerdeeg, gemaakt met boter
  • 2 eierdooiers
  • kristalsuiker
  • zeste van 1 citroen
Bereiding
  1. Maak een papje van de dooiers, een weinig melk, suiker en de zestes. Besmeer het bladerdeeg met een dunne laag crème, met behulp van een borstel
  2. Snijd lange repen deeg van ongeveer 10 cm breed. Vouw de deegrepen toe en besmeer ze opnieuw. Vouw het deeg nogmaals, smeer opnieuw in en snijd het gevouwen deeg in reepjes
  3. Schik de reepjes op een bakplaat. Bak de citroenhartjes 15 minuten in een oven van 200 °C en laat ze koelen op een rooster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content