Citroen-kippensoep
18-04-1995, 22:00
Bijgewerkt op: 14-10-2023, 14:48
Voor zes personen
- 1 kip van 1,5 kg
- 0,6 l kippebouillon
- 1 ui, gehakt
- 2 grote vleestomaten, zonder zaad en in stukjes
- 1 el verse dragon
- 1 tl geraspte citroenschil
- zout
- versgemalen peper
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 200 g okra
- (jalapeno)peper, gehakt
- 150 g maĆÆs (blik)
- sap van een citroen
- gehakte peterselie
- paprikapoeder
Bereiding
- De kip in stukken snijden. Doe de bouten en het karkas in een grote pan, samen met de bouillon, gehakte ui en tomaat, dragon en citroenschil (de kippeborsten apart houden).
- Voeg 3 kopjes water toe, kruid met zout en peper en breng alles aan de kook. Laat 20 minuten onder deksel sudderen. Voeg de borsten toe en laat alles sudderen tot het borstvlees juist gaar is. Haal het vlees uit de soep en laat het afkoelen.
- Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze gaar in de soep. Doe er 10 minuten na de aardappels de okra’s bij.
- Wanneer de stukken kip genoeg zijn afgekoeld, wordt het vlees van het karkas en de botten gehaald, eerst fijngehakt en vervolgens terug in de soep gedaan.
- Gehakte pepers en maĆÆs in de soep doen, alles terug aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen.
- Het citroensap door de soep roeren, bestrooien met gehakte peterselie en paprikapoeder en onmiddellijk opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier