Chutney van witloof, chili en ananas met gebakken varkenskoteletten

Chutney van witloof, chili en ananas met gebakken varkenskoteletten
© Getty

Deze chutney van witloof, chili en ananas met gebakken varkenskoteletten serveer je met een aardappelbereiding naar keuze of met frieten.

Voor 4 personen

  • 4 stronken witloof
  • boter
  • 1 fijngesneden rode chilipeper
  • 1 in kleine dobbelstenen gesneden kleine verse ananas
  • 2 tl fijngeplet korianderzaad
  • 2 el suiker
  • 2 el witte azijn
  • peper en zout
  • 4 varkenskoteletten
  • sla en aardappelen of frieten naar keuze

Bereiding

  1. Maak het witloof schoon en trek de bladeren van de stronken. Fruit ze 3 min. in boter. Voeg de fijngesneden chilipeper toe, de ananas, het geplet korianderzaad, de suiker en de azijn en laat 10 min. zacht pruttelen. Kruid licht met peper en zout en laat nadien enigszins afkoelen.
  2. Bak de varkenskoteletten in boter, kruid bij en serveer met de chutney. Geef sla en aardappelen naar keuze erbij of frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content