Choukes

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Zelf soesjes bakken is helemaal niet moeilijk met dit duidelijke recept.

Deeg:

2 dl water

100 g boter

120 g gezeefde zelfrijzende bloem

4 eieren.

Pudding:

4 eieren

200 g suiker

50 g vanillepoeder

50 g bloem

1 liter melk.

Chocoladeglazuur:

150 g fondantchocolade

1 dl room

Bereiding

1. Het deeg: kook het water samen met de boter. Juist op het kookpunt voeg je er in een keer de gezeefde bloem bij. Klop krachtig door elkaar met klopper of mixer tot de massa niet meer aan de pan kleeft en een bol vormt. Neem de pan van het vuur en voeg er, één na één, krachtig kloppend, de eieren bij tot je een glad, niet vloeibaar deeg bekomt.

2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Met behulp van 2 koffielepels maak je kleine hoopjes deeg die niet te dicht tegen elkaar mogen liggen. Bak het deeg 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C zonder de oven te openen. De choukes moeten er goudbruin uitzien: neem ze pas dan uit de oven.

3. De pudding: meng 4 eieren met suiker, bloem en vanillepoeder en giet hier de kokende melk over. Laat even indikken op het vuur, maar let op dat het papje niet aanbrandt.

4. Snijd met een schaar de afgekoelde soesjes open en vul ze met de opgesteven pudding. Smelt wat chocolade in room en bestrijk de choukes met de chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content