Chocoladefondue met Frangelico en hazelnotenpraliné
25′
25′
2 vorkjes
Voor 4:
300 g pure chocolade (70% cacao)
1,25 dl room
2 el Frangelico (hazelnotenlikeur)
een snuifje gemalen kruidnagel
100 g witte hazelnoten
Voor de garnituur:
1 grote, rijpe banaan
1 grote, rijpe mango
1 bakje fysalis (goudbes)
4 sneden briochebrood
12 marshmallows
Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een vuurvaste kom met de room, de Frangelico en de kruidnagel. Zet de kom bovenop een pan met pruttelend water en verwarm zachtjes. Laat de chocolade smelten, roer glad en hou warm.
Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en hak zeer fijn. Schil de banaan en de mango en snij in hapklare stukken. Rooster het briochebrood en snij in blokjes.
Verdeel de chocoladefondue, de fijngehakte hazelnoten en het garnituur over afzonderlijke kommetjes en bordjes. Serveer met prikkers.
De gasten dompelen de garnituur eerst in de gesmolten chocolade en rollen ze dan in de fijngehakte nootjes.
Tip: voor een niet-alcoholische versie vervang je de Frangelico door kaneel- of koffiesiroop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier