Chioggia-biet met geitenkaas

31d0ad9c94089fc0d7f53555e4bb3e6b

Het meest kleurrijke hapje maak je met schijfjes chiogga-biet die je belegt met een mengsel van geitenkaas, bieslook en roze peper. Mooi en lekker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 grote chioggia-bieten
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 el roze peperbessen
  • 200 g verse geitenkaas
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Schil de bieten, was en dep droog. Snijd in dunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes een voor een in een kom ijswater. Spoel de bieslook en zwier droog, snipper driekwart ervan fijn. Maal de roze peper grof.
  2. Prak de geitenkaas, de olijfolie, de gesnipperde bieslook en de roze peper in een kommetje. Kruid met zout.
  3. Laat vlak voor het serveren de plakjes biet uitlekken. Schik op elk plakje 1 theelepel geitenkaas en werk af met een sprietje bieslook. Schik de bietenhapjes op een schaal en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content