Ceviche op klassieke wijze
Een recept uit Buenazo, Más de 600 recetas para cocinar en casa, Gaston Acurio, Debate.
Een recept uit Buenazo, Más de 600 recetas para cocinar en casa, Gaston Acurio, Debate.
Voor 4 personen
300 g ultraverse witte vis (magere vis, zoals kabeljauw of tilapia), zout, 1 mespuntje chili in julienne (optioneel), oe fijngesnipperde rode ui (zo mogelijk met de mandoline), gemalen witte peper, het sap van 3 tot 4 citroenen of limoenen, 4 plakken (1,5 cm) gekookte of gestoomde zoete aardappel.
Bereidingswijze
Snijd de koude vis in dobbelstenen van 1,5 cm. Bestrooi met zout en laat 10 minuten rusten. Voeg de fijngehakte chilipeper toe en laat nog 5 minuten staan. Voeg de plakjes ui toe, gevolgd door peper en citroensap. Pers de citroen niet te hard uit, zodat de pure zure smaak behouden blijft en de bitterheid van de witte schil niet overheerst. Bewaar de rest van het sap voor iets anders. Serveer snel.
Ceviche is een gerecht dat in wezen pikant, zuur, zout en verfrissend is. Je kunt er eventueel nog knoflook en koriander aan toevoegen. Het originele recept voorziet als garnituur echter alleen gekookte zoete aardappelen en choclo (witte mais), plus eventueel een blaadje bindsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier