Mexicaanse vissalade met avocado
13-04-2016, 08:41
Bijgewerkt op: 07-08-2023, 12:43
Voor 4 personen
- 400 g zeer verse zeebaars
- 1 teen knoflook, geplet met een beetje zout
- 4 el citroensap
- 1 avocado
- 1/2 groene paprika
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte koriander
- 2 kroppen Romeinse sla
- zwarte peper van de molen, voor de afwerking
- cayennepeper en zout
Bereiding
- Spoel de vis, dep droog en snij in hapklare stukken. Vermeng in een schaal met de knoflook en het citroensap. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet afgedekt 2 u. koel weg.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Was de paprika en snij in dunne reepjes. Was de sla en verdeel samen met de avocado en paprika over 4 schaaltjes.
- Meng de gemarineerde vis vlak voor het serveren met de ui en kruiden.
- Schik de vis op de salade, werk af met zwarte peper en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier