Catalaans roomijs met mascarpone

Ice-cream © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Zelf roomijs maken is niet moeilijk als je een ijsmachine hebt. Ook mascarponeroom kun je tot lekker ijs draaien. Afgewerkt met karamel en enkele stukjes kumquat is het een delicatesse.

Zelf roomijs maken is niet moeilijk als je een ijsmachine hebt. Ook mascarponeroom kun je tot lekker ijs draaien. Afdgewerkt met karamel en enkele stukjes kumquat is het een delicatesse.

Voor 4 personen

3 dl melk

2 kaneelstokjes

3 repen citroenschil

3 repen sinaasappelschil

4 eierdooiers

175 g suiker

250 g mascarpone

Afwerking:

gekonfijte kumquats

Bereiding

1. Doe de melk in een pan. Voeg de kaneelstokjes en citrusschillen toe en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat een halfuur trekken. Meng de eierdooiers met 125 g suiker en voeg al roerend de warme melk toe.

2. Laat het mengsel op een laag vuur al roerend indikken. Klop er met een elektrische mixer de mascarpone door en zet koel weg. Doe de resterende suiker in een pan en kook op een middelhoog vuur tot karamel.

3. Giet uit op een bakplaat bedekt met siliconepapier en laat afkoelen. Maal de karamel grof. Zeef de karamel zodat alleen de grove stukken overblijven.

4. Draai de mascarponeroom tot ijs en voeg halverwege drie vierde van de karamel toe.

5. Dien het ijs op, afgewerkt met de resterende karamel en enkele plakjes kumquat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content