Cassoulet van hert

2517651

Voor 4:

Cassoulet van hert

Voor 4:

100 g gedroogde witte bonen

300 g vastkokende aardappelen

4 wortelen

2 uien

250 g champignons

1 groene selderij

600 g hertenragout

peper en zout

1 dl cognac

5 dl rode wijn

3 dl wildfond

2 laurierblaadjes

1 el jeneverbes

2 kruidnagels

1/8 wittekool

50 g boter

2 lente-ui

Laat de witte bonen overnacht weken in koud water. Reinig de groenten en snij in stukken. Zet de wortel, ui, champignons en selderij aan in een beetje boter. Schep uit de pot en kleur nu hierin het vlees. Voeg de groenten terug toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de cognac, wijn en fond. Voeg hierbij de laurier, jeneverbes en kruidnagel. Laat 2 uurtjes sudderen onder gesloten deksel. Voeg nu de aardappelen, kool en bonen toe. Laat nog zo’n 15 min. koken tot alles gaar is en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met een beetje lente-ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content