Carpaccio van sint-jakobsvrucht
07-12-2018, 15:56
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:12
Een recept van chef Michaël Vrijmoed.
Een recept van chef Michaël Vrijmoed.
Voor 6 personen
- 20 verse sint-jakobsvruchten
Voor depalingcrème
- 265 g gerookte paling
- 100 g kippenfond
- 1el citroensap
- Snuifje zout
- Mespunt cayennepeper
- 110 g geklopte room
Voor de algenvinaigrette
- 2 el olijfolie
- 1 tl zeesla, kort gekookt
- 1 tl codium
- 1 tl roodhoorntjeswier
- Sap van een halve limoen
- 1 dl dashibouillon
- Fleur de sel
- Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes
Bereidingswijze
Mix de gerookte paling gedeeltelijk glad met de fond, het citroensap en de cayennepeper. Spatel de geklopte room door het mengsel.
Kook de zeesla kort tot beetgaar, snijd de overige algen op het laatste fijn en meng alles.
Verdeel onder aan de schotel de crème van gerookte paling en beleg met de coquilles. Overgiet met de vinaigrette van algen en bestrooi met fleur de sel. Rasp er tot slot wat verse limoen over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier