Voor 6 personen

  • 20 verse sint-jakobsvruchten

Voor depalingcrème

  • 265 g gerookte paling
  • 100 g kippenfond
  • 1el citroensap
  • Snuifje zout
  • Mespunt cayennepeper
  • 110 g geklopte room

Voor de algenvinaigrette

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeesla, kort gekookt
  • 1 tl codium
  • 1 tl roodhoorntjeswier
  • Sap van een halve limoen
  • 1 dl dashibouillon
  • Fleur de sel
  • Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes

Bereidingswijze

Mix de gerookte paling gedeeltelijk glad met de fond, het citroensap en de cayennepeper. Spatel de geklopte room door het mengsel.

Kook de zeesla kort tot beetgaar, snijd de overige algen op het laatste fijn en meng alles.

Verdeel onder aan de schotel de crème van gerookte paling en beleg met de coquilles. Overgiet met de vinaigrette van algen en bestrooi met fleur de sel. Rasp er tot slot wat verse limoen over.