Carpaccio van asperges
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Een eenvoudig, snel en verfijnd gerecht van bij ons: carpaccio van asperges. De smaken van rauwe, krokante asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.
Voor vier personen
- 8 dikke, verse witte asperges
- 1 bosje peterselie
- 2 hardgekookte eieren
Vinaigrette
- 25 ml zachte azijn
- 25 ml walnootolie
- 50 mll olijfolie
- zout
- peper
- enkele drupjes aceto balsamico
Bereiding
- De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen.
- De asperges schillen en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen.
- Bestrooi met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkel de carpaccio van asperges met vinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier