Carpaccio van Mechelse asperges

  • Moeilijkheid

Ideaal bij het warme weer: een eenvoudig, snel en verfijnd gerecht van bij ons: [carpaccio van Mechelse asperges].

Nodig voor vier:

8 dikke, verse Mechelse asperges

een bussel peterselie

2 hardgekookte eieren.

Vinaigrette:

1/4 dl zachte azijn

1/4 dl walnootolie

2/4 dl olijfolie

zout

peper

enkele druppels aceto balsamico

De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediƫnten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen. De asperges slieren (schillen) en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen. Bestrooien met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkelen met vinaigrette.

De smaken van rauwe, krokante asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content