Carpaccio van asperges

© Getty

Ideaal bij het warme weer: een eenvoudig, snel en verfijnd gerecht van bij ons: carpaccio van asperges. De smaken van rauwe, krokante Mechelse asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.

Nodig voor vier personen
  • 8 dikke, verse witte asperges
  • een bussel peterselie
  • 2 hardgekookte eieren.
  • Vinaigrette:
  • 1/4 dl zachte azijn
  • 1/4 dl walnootolie
  • 2/4 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • enkele druppels aceto balsamico
Zo maak je de carpaccio van asperges

De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen.

De asperges schillen en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen.

Bestrooi de carpaccio van asperges met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkel met vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content