Carpaccio

© Getty

Deze carpaccio van ossenhaas (of runderlende) is een echte klassieker, perfect als feestelijk voorgerecht of luxe lunchgerechtje.

Voor 4 personen

  • 350 gram ossenhaas
  • 2-3 el olijfolie, extra vierge
  • versgemalen peper
  • 2 kl kappertjes
  • parmezaanse kaas in krullen

Bereiding

  1. Laat het stuk ossenhaas in de diepvries in ongeveer 30-45 minuten ‘aanvriezen’ zodat het vlees gemakkelijk in uiterst dunne plakjes te snijden is. Zet 4 borden in de koelkast.
  2. Snijd met een fileermes flinterdunne plakjes van het aangevroren stuk ossenhaas.
  3. Leg de plakjes in een cirkel dakpansgewijs op de koude borden. Bedruppel de carpaccio met olijfolie en schik hierop de kappertjes en krullen parmezaan. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content