Cake met chocoladeglazuur

Cake met chocoladeglazuur

Voor 4 personen

  • 250 g pure chocolade
  • 260 g boter
  • 6 eieren
  • 180 g poedersuiker
  • 80 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor het glazuur

  • 100 g room
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g boter
  • 1/2 tl plantaardige olie
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in de vorm van een bloem in met 10 g boter.
  2. Smelt de chocolade met 250 g in blokjes gesneden boter in een microgolfoven of bain-marie.
  3. Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de poedersuiker op tot een bleke massa en spatel er de bloem door. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
  4. Schep eerst de gesmolten chocolade en dan het eiwitschuim door het beslag. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake 30 minuten in de oven. Laat afkoelen tot lauw voor u de cake uitdraait op een schotel.
  5. Bereid het glazuur. Breng de room aan de kook en giet op de in stukjes gebroken chocolade. Voeg ook de in blokjes gesneden boter en de olie toe. Roer glad met een ballongarde. Bestrijk de afgekoelde cake met het chocoladeglazuur.
  6. Bewaar de cake op kamertemperatuur en bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content