Caesarsalade met Brugge Bierkaas met Rodenbach
Voor de kroketten:
Voor de kroketten:
200 g Brugge Bierkaas met Rodenbach
4 sneetjes gedroogde ham, type Parma
50 g Japans broodkruim (panko)
50 g bloem
2 eieren
20 houten spiesjes
Frituurolie
Voor de Caesardressing:
2 dl lekkere mayonaise
1/2 teentje look
2 gezouten ansjovisfilets
1 eetlepel rodewijnazijn
50 g Brugge Bierkaas met Rodenbach
zwarte peper, grof gemalen
zout, water
En verder:
1 Romeinse sla, gewassen
milde olijfolie
balsamicoazijn, bij voorkeur 12 jaar of ouder
Snij de ham in 20 kleine plakjes. Snij de kaas in 20 stukjes. Bekleed de kaasstukjes met een stukje ham en prik op een houten stokje.
Breek de eieren in een kom, klop ze los met een vork. Doe de bloem en broodkruim in twee aparte kommen. Paneer de kaasstukjes: haal ze eerst door de bloem, dan door ei en ten slotte door broodkruim.
Verwarm de olie in een friteuse tot 160°C.
Doe ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker (of blender). Mix alles tot een dikke dressing; voeg eventueel wat water toe tot u de gewenste dikte krijgt.
Snij de sla in grove stukken. Meng met wat olijfolie en zwarte peper. Verdeel over vier borden. Besprenkel met balsamicoazijn. Giet een beetje dressing over en rond de sla.
Frituur de kaasstukjes enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Plaats de stokjes met de kroketjes op de salade. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier