Caesarsalade met ansjovis

Caesarsalade met ansjovis

Dze salade dankt zijn naam aan zijn bedenker, de Mexicaans-Italiaanse kok Caesar Cardini. Hij creëerde de salade begin jaren 1920. De smaak van de caesarsalade wordt gedragen door de ansjovis en worcestersaus.

Voor 4 personen
  • 1 krop Romeinse sla
  • 4 sneden witbrood zonder korst
  • boter
  • 1 teen knoflook
  • 10 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 1 afgestreken tl mosterdpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 2 el worcestersaus
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen zwarte peper en grof zout
  • 1,5 dl olijfolie
  • 5 el schilfers Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Maak de sla schoon en snijd in reepjes van 1 cm dik. Doe deze in een kom en zet koel weg, dat maakt de sla extra knapperig.
  2. Snijd het brood in blokjes van 1 cm x 1 cm en bak deze krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schil de knoflook en wrijf er de wanden van een slakom mee in. Plet de knoflook tegelijkertijd fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom.
  4. Doe de ansjovisfilets in de slakom en roer ze met een lepel rond in de kom. Voeg het mosterdpoeder, citroensap, de worcestersaus en eierdooiers toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Giet er de olijfolie straalsgewijs en al kloppend onder, zodat een gebonden saus ontstaat. Voeg de reepjes sla, de croutons en parmezaan toe. Meng alles voorzichtig en luchtig onder elkaar en serveer meteen.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content