Buikspek met honing en gember, gewokte savooikool met sesamzaadjes

  • Moeilijkheid

Een lekkere en gemakkelijk te bereiden maaltijd die bij groot en klein in de smaak valt.

Voor 4 personen

  • 500 g vers buikspek, in een stuk
  • 1 l water
  • 25 g zout
  • 2 sjalotten
  • 25 g verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 steranijs
  • een klontje boter
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 dl gemberbier
  • 1-2 el sojasaus

Voor de savooikool:

  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el plantaardige olie
  • 400 g savooikool
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • zout

Bereiding

1. Doe het buikspek in een pan met het water en zout. Snijd de sjalotten grof, snijd de verse gember in plakjes en pel de knoflook. Voeg ze met de steranijs toe aan het spek. Breng aan de kook en laat 1 uur zacht pruttelen. Schuim regelmatig af. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal het spek uit het kookvocht en dep droog. Verwijder het zwoerd en snijd het spek in stukken.

2. Smelt de boter en honing in een pan en bak het spek tot het karamelliseert. Verwijder het spek en blus de pan met gemberbier en sojasaus. Hak knoflooktenen en chilipeper fijn, roerbak kort in olie. Snijd de savooikool in fijne repen, voeg toe en bak krokant. Werk af met de sesamzaadjes en kruid met zout. Serveer het spek met de gewokte savooikool en gembersaus.

Tip: vervang de honing door ahornsiroop voor een interessante smaakvariant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content