Ingrediënten

Voor ± 16 wafels:

  • 40 g gist (1 pakje)
  • 500 g bloem
  • 1 l lauwe melk
  • 8 eierdooiers
  • 1 l lauw water
  • 400 g gesmolten boter
  • 8 stijfgeslagen eiwitten
  • 1 snuif zout
  • poedersuiker of slagroom, voor de afwerking

Los de gist op in 2,5 dl water. Zeef de bloem en roer er eerst de gist onder, vervolgens de melk en eierdooiers. Voeg beetje bij beetje het water, de gesmolten boter, eiwitten en zout toe. Laat het deeg 1 u. rijzen. Bak de wafels enkele minuten in een wafelijzer. Serveer de wafels met poedersuiker of slagroom.

Los de gist op in 2,5 dl water. Zeef de bloem en roer er eerst de gist onder, vervolgens de melk en eierdooiers. Voeg beetje bij beetje het water, de gesmolten boter, eiwitten en zout toe. Laat het deeg 1 u. rijzen. Bak de wafels enkele minuten in een wafelijzer. Serveer de wafels met poedersuiker of slagroom.