Brusselse wafel
10-08-2011, 15:59
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:07
Nostalgisch én lekker, dat is een echte Brusselse wafel.
Nostalgisch én lekker, dat is een echte Brusselse wafel.
voor ± 16 wafels
- 40 g gist (1 pakje)
- 500 g bloem
- 1 l lauwe melk
- 8 eierdooiers
- 1 l lauw water
- 400 g gesmolten boter
- 8 stijfgeslagen eiwitten
- 1 snuifje zoutpoedersuiker of slagroom, voor de afwerking
Bereiding
1. Los de gist op in 2,5 dl water.
2. Zeef de bloem en roer er eerst de gist onder, vervolgens de melk en de eierdooiers.
3. Voeg beetje bij beetje het water, de gesmolten boter, eiwitten en zout toe. Laat het deeg 1 u. rijzen.
4. Bak de wafels enkele minuten in een wafelijzer. Serveer de wafels met poedersuiker of slagroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier