Bruschetta met tomaat en aubergine
07-10-2011, 14:50
Bijgewerkt op: 13-06-2023, 18:12
Voor 4
- 1 wit stokbrood
- 2 + 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 2 grote rijpe trostomaten
- 0,5 dl room
- 1 el rodewijnazijn
- 1 kl fijne suiker
- blaadjes basilicum
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- 1 el geroosterde pijnboompitten
Bereiding
- Snij de aubergine overlangs in tweeën. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster ca. 20 minuten in de oven op 220°C. Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en stoof kort aan in olijfolie. Mix glad met 0,5 dl room, enkele blaadjes basilicum en wat citroensap.
- Ontpit en ontvel de tomaten, snij in blokjes. Meng met enkele blaadjes fijngesneden basilicum, rodewijnazijn, suiker, wat olijfolie, peper en zout.
- Snij het stokbrood in schuine dikke plakken. Prak de knoflook met wat olijfolie in de vijzel. Wrijf het brood in en rooster op de barbecue of in de grillpan.
- Serveer de helft van de broodjes met het tomatenmengsel, de andere helft met aubergine. Werk de auberginebruschetta af met geroosterde pijnboompitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier