Bruschetta met sint-jakobsnoot, kervelwortel en avocado

2465023

Voor 4:

Bruschetta met sint-jakobsnoot, kervelwortel en avocado

Voor 4:

Deeg:

250 g bloem, 50 g melk

50 g water, 40 g gist

6 g zout, snuif suiker

scheutje olijfolie

Avocadocrème:

1 avocado, 1 dl room

1/2 blaadje gelatine

1/2 citroen, 1/2 dl sushiazijn

Kervelwortel:

2 stuks kervelwortel

Sushiazijn, olijfolie

Sint-jakobsnoten:

8 sint-jakobsschelpdieren

olijfolie, citroensap

En verder:

jonge raketsla

Deeg: verwarm melk en water, en los de gist op. Giet het mengsel bij de bloem en voeg de overige ingrediënten toe. Kneed met een deegmenger tot een stevig deeg. Rol uit tot een dikte van ca.1/2 cm. Doorprik met een vork. Laat rijzen tot ongeveer 1 cm. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C. Besprenkel met een weinig olijfolie en fleur de sel.

Avocadocrème: verwarm de lauwe room en los het geweekte blaadje gelatine op. Mix met de overige ingrediënten in de blender en verfris met sushiazijn en citroensap.

Snij met een mandoline de kervelwortel in flinterdunne plakjes. Marineer in olijfolie en sushiazijn.

Snij de jakobsvruchten in dunne plakjes. Marineer in olijfolie met citroensap, fleur de sel en peper.

Snij de bruschetta in gelijke repen (even lang en breed als de sint-jakobsvruchten). Bespuit met avocadocrème. Schik de plakjes jakobsnoot op de crème. Werk af met kervelwortel en raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content