Bouillabaisse met langoustines

bouillabaisse

Serveer deze lekkere luxueuze bouillabaisse met geroosterd brood en rouille.

Voor 4 personen
  • 1,5 kg vis (bv. schorpioenvis, zeewolf, rode mul)
  • 3 el olijfolie
  • 2 stuks steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el verse tijm
  • 1 prei
  • 4 tomaten
  • 1 venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 300 g kleine aardappelen
  • 1 ui
  • 1 tl paprika
  • 20 cl witte wijn
  • 20 cl visfumet
  • 1 snuifje saffraandraden
  • 4 langoustines
  • 5 à 10 cl pastis
Bereiding
  1. Spoel de vis en dep droog, snijd er de filets af en verwijder de graten. Snijd de visfilets in blokjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en stoof de viskoppen en -graten. Giet er 1 liter water bij en voeg ook de steranijs, de laurier en de tijm toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op matig vuur. Schep er af en toe het schuim af. Zeef de bouillon.
  3. Was de prei, de tomaten en de venkel. Schil de knoflook, de wortel en de aardappelen. Snijd de prei in plakjes, de tomaten en de aardappelen in stukken. Snijd de venkel, de wortel en de ui in blokjes. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpan. Voeg de prei, de venkel, de knoflook, de wortelen de ui toe. Laat even stoven. Kruid met de paprika en blus met de witte wijn. Giet er de visfumet en de gezeefde bouillon bij. Breng aan de kook.
  5. Doe er ook de tomaten en de aardappelen bij, kruid met peper en zout. Breng op smaak met de saffraan en laat 20 minuten stoven op matig vuur.
  6. Voeg de vis en de langoustines toe en laat de bouillabaisse doorwarmen. Giet er ook de pastis bij en serveer naar wens met geroosterd brood en rouille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content