Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen
140 g rozijnen
140 g rozijnen
240 g roggemeel
100 g tarwebloem
5 g zout
15 g gist
50 g ahornsiroop
140 g gedroogde vijgen, in stukken gesneden
140 g gehakte walnoten
Week vooraf de rozijnen 10 min. in lauw water, giet het water af en laat drogen. Meng roggemeel en tarwebloem en voeg het zout toe. Maak een kuiltje en voeg hierin de in 250 ml lauw water opgeloste gist. Voeg de ahornsiroop toe. Kneed het deeg zo’n 15 min. tot het soepel aanvoelt. Dek het deeg af en laat 60 min. rijzen. Sla het dan met een klap neer.
Kneed geleidelijk aan de noten, vijgen en rozijnen door het deeg en let erop dat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Vorm een langwerpige bol van het deeg, leg het in een bakblik en laat 60 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het brood gaar in 45 min. Haal uit oven en laat afkoelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier