Bloemkoolroomsoep met roquefort
08-12-2015, 14:43
Bijgewerkt op: 18-11-2023, 17:20
De roquefort geeft de bloemkoolroomsoep een pittige smaak, perfect gebalanceerd met de wittebroodkorstjes.
Voor 4 personen
- 6 dl groentebouillon
- 400 g bloemkool
- 150 g room
- een snuifje versgeraspte nootmuskaat
- 2 sneden oudbakken witbrood
- 1 el boter
- 200 g roquefort
Bereiding
- Breng de groentebouillon aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon.
- Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Snijd het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter. Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier.
- Verkruimel de roquefort over vier kommen en schep er de bloemkoolroomsoep op.
- Werk af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes. Serveer de bloemkoolroomsoep met roquefort meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier