Ingrediënten

- 1 bloemkool, zonder bladeren

- 50g zachte boter, ongezouten

- 50g mosterd

- grof zeezout

Voor de croûte:

- 1 el instant gistpoeder

- 100 ml warm water

- 2 el olie

- 2 tl rietsuiker

- 1 ei

- 160g tarwebloem (niet zelfrijzend)

- 140g griesmeel

- 1/2 tl zout

- 1 ei, los geklopt

Bereiding

  1. Blancheer de volledige bloemkool 10 minuten in een grote pot met kokend gezouten water. Neem de bloemkool uit het water en laat afkoelen.
  2. Meng in een kommetje boter en mosterd, kruid met zout. Strijk de bloemkool in met mosterd-boter en laat uitharden in de koelkast.
  3. Maak het deeg: los het gistpoeder op in warm water in een grote bowl. Meng hierbij de olie en de suiker. Laat 5 minuten rusten. Voeg het ei bij, strooi de bloem en het griesmeel erop en dan het zout. Meng met kneedhaak of met de hand tot je een glad elastisch deeg hebt (ongeveer 5 minuten kneden). Vorm het deeg tot een groot kruis op een bebloemd werkblad. Leg de bloemkool met de bovenkant op het deeg. Plooi dicht en draai om op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk in met ei. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  4. Zet de oven op 170°C en bak 15 minuten langer.
  5. Laat minstens 20 minuten afkoelen.