Bloedappelsiensorbet met gekaramelliseerde sinaasappel en dadels

Bloedappelsiensorbet met gekaramelliseerde sinaasappel en dadels

Een delicieus dessert vraagt enige aandacht en tijd. Doe het gewoon, want deze coupe met bloedappelsiensorbet is hemels.

Voor 4-6 personen
  • 6 dl versgeperst bloedappelsiensap
  • 3 dl rietsuikerstroop (uit fles)
  • sap van 1 citroen
  • 1 el cointreau
  • 6 bloedappelsienen
  • 125 g suiker
  • 100 g gedroogde dadels, ontpit en in reepjes gesneden
Bereiding
  1. Meng het bloedappelsiensap met de rietsuikerstroop, citroensap en cointreau. Draai tot ijs in een ijsturbine en zet in de diepvries om verder te laten opstijven.
  2. Snijd de schil van 2 bloedappelsienen in fijne reepjes. Blancheer deze 1 min. in kokend water, giet af en bewaar.
  3. Schil alle appelsienen ‘à vif’ (snijd de schil weg tot op het vruchtvlees) en snijd de partjes los. Bewaar. Doe de suiker in een pan en verhit tot de suiker donkerbruin karamelliseert. Voeg 1 dl warm water toe en laat zacht sudderen tot de karamel vloeibaar wordt.
  4. Voeg de sinaasappelschil toe en pocheer 10 minuten tot de reepjes doorschijnend zijn en de karamel is ingedikt. Giet over de appelsienpartjes en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Leg er een bol sorbet op en werk af met de dadels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content