Bladerdeegkoekjes met maanzaad en vissla

f08306b95560d8aff71bd12fb48efdf8

Hier als hapje, maar kan ook als voorgerecht of lichte lunch.

Hier als hapje, maar kan ook als voorgerecht of lichte lunch.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g bladerdeeg
  • 20 g gesmolten boter
  • gemengde zaadjes om te bestrooien (maanzaad, wit en zwart sesamzaad)

Voor de vissla:

  • 1 kleine courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote wortel
  • 3 à 4 cm verse gember
  • 250 g zeer verse kabeljauwfilet zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 3 à 4 el extra vierge koolzaadolie
  • sap van 1 grote citroen
  • 200 g cottagecheese
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1/4 tl sterke mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het bladerdeeg dun uit (2 mm). Prik het deeg in met een vork en bestrijk met de gesmolten boter. Bestrooi met de gemengde zaadjes, snijd in vierkanten en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Laat afkoelen op een taartrooster.
  3. Bereid intussen de vissla. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Schil de komkommer en snijd in de lengte in tweeën, ontpit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Schil de wortel en de gember. Snijd beide in dunne plakjes. Spoel de kabeljauwfilet en dep droog. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de groenten 2 minuten al roerend op matig vuur. Haal de pan van het vuur en schep de groenten in een kom. Roer de koolzaadolie en het citroensap door elkaar, kruid met peper en zout. Meng door de groenten.
  5. Verhit de tweede eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak de kabeljauw 2 à 3 minuten aan elke kant. Trek het visvlees los met een vork, voeg toe aan de groenten en meng. Kruid bij naar smaak.
  6. Meng de cottagecheese, de gehakte peterselie, de mosterd en de cayennepeper door elkaar. Kruid met zout. Verdeel de vissla en de cottagecheese over de bladerdeegkoekjes en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content