Bladerdeegjes met wijngaardslakken en hazelnoten
Voor 4:
Voor 4:
200g bladerdeeg met boter, bloem voor het werkvlak, 1 eierdooier, 2 kleine sjalotten, 1 teen knoflook, 20g boter, 32 wijngaardslakken, 20g hazelnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 240°C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak. Steek er acht cirkels van 7 à 8 cm diameter uit met een metalen ring. Maak met een kleinere metalen ring een inkeping op de helft van de deegcirkels, zonder te veel aan te drukken. Maak nog enkele inkepingen in het deeg met de punt van een mes. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eierdooier en leg de cirkels op elkaar, telkens een gemarkeerde en een niet-gemarkeerde cirkel. Leg op een bakplaat belegd met bakpapier en bak 6 à 8 minuten in de oven; let erop dat het bladerdeeg niet te donker kleurt.
Hou de bladerdeegjes opzij. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel en pers de knoflook. Fruit beide 5 minuten glazig in een braadpan met de boter. Voeg de in tweeën gesneden wijngaardslakken en de grofgehakte hazelnoten toe. Kruid met peper en zout. Bak 5 minuten op hoog vuur. Snij een hoedje uit elk bladerdeegje, vul met de wijngaardslakken en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier