Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen
Dit gerecht met bloedworst, appel en aardappel is in één woord verrukkelijk. Bak het in een warme oven zodat je een knapperige bladerdeegbodem verkrijgt.
Dit gerecht met bloedworst, appel en aardappel is in één woord verrukkelijk. Bak het in een warme oven zodat je een knapperige bladerdeegbodem verkrijgt.
Voor 4 tot 6 personen
2 fijngesnipperde sjalotten
4 à 5 el dubbele room
1 eetlepel olijfolie extra vierge
4 aardappelen
2 appels (reinette of golden)
boter
4 sneetjes gerookt spek (3 mm dik)
2 stengels groene selderij
300 g artisanale bloedworst
1 cirkel bladerdeeg
peper en zout
Bereiding
1. Meng de sjalotten, de room en de olie. Kook de geschilde aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 4 mm. Schil de appels en snijd ze in schijfjes van 4 mm. Kleur ze lichtjes in een klein klompje boter. Snijd de spek zonder zwoerd in kleine stukjes van 1,5 cm. Bak ze lichtjes in de pan.
2. Snijd de selderij en de ontvelde worst in schijfjes van 4 à 5 mm. Rol het deeg uit en prik erin met een vork. Voeg een laagje room toe aan de sjalottenmengeling en bedek het deeg dan volledig met de verschillende ingrediënten. Voeg de rest van de room toe. Werk af met zout en peper.
3. Warm op in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, zodat je een knapperige bodem verkrijgt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier