Bietjessalade met vijg en feta

Bietjessalade met vijg en feta

Gerecht uit Comptoir Libanais Feest: feestelijke recepten uit de Libanees Mediterrane keuken: bietjessalade met vijg en feta.

Voor 6 personen
  • flinke klont roomboter
  • 1 tl fijne suiker
  • 2 net rijpe vijgen, elk in 6-8 partjes
  • 500 g gare bietjes, in dunne plakjes
  • 125 g rode en gele kerstomaten, gehalveerd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ciderazijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • paprikapoeder, voor eroverheen
  • handvol kleine muntblaadjes, voor eroverheen
Bereiding
  1. Laat de boter smelten in een koekenpan en strooi de suiker erin. Zodra de boter niet meer schuimt, leg je er voorzichtig de vijgenpartjes in. Bak ze aan elke kant 1-2 minuten tot ze net goudkleurig zijn.
  2. Leg de plakjes biet overlappend op een grote platte schaal. Ik begin daarbij aan de buitenrand van de schaal en werk naar binnen toe, zodat ze elkaar allemaal overlappen.
  3. Leg de kerstomaten op de bietenplakjes en verdeel ook de vijgenpartjes erover. Gebruik je handen of een lepel om de feta en het sesamzaad eroverheen te strooien.
  4. Klop de olijfolie, azijn en honing door elkaar en schep het mengsel over de bietjessalade. Bestrooi met paprikapoeder. Leg de muntblaadjes erop en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content