Basisrecept currypoeder

Voor ±6 el currypoeder
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 kl mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 1 kl hele fenegriekzaadjes
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 1 kl gemberpoeder

Bereiding

  1. Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven.
  2. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  3. Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar het currypoeder in blik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content