Auberginekaviaar met entrecote en raketsla

auberginekaviaar entrecote

Voor 4 personen
  • 2 grote aubergines
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 4 stuks entrecote
  • raketsla
  • eventueel gebakken krielaardappelen
Bereiding
  1. Snij de aubergines overlangs middendoor. Strijk ze rijkelijk in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet gedurende 25 min. onder de grill en nadien 15 min. in een hete oven van 220°C. Het oppervlak zal donkerbruin gebakken zijn, en de binnenkant zal smeuïg en zacht zijn.
  2. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en doe in een pan. Snij fijn met mes en vork. Voeg de fijngehakte knoflook en een scheut olijfolie toe en laat verder stoven tot de aubergine helemaal gaar is.
  3. Bak de entrecote saignant in boter, kruid met peper en zout. Snij in dunne repen en serveer met de auberginekaviaar. Werk af met raketsla. Geef er eventueel gebakken krielaardappelen bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content