Aubergine-curry
-
Difficulty
Easy
Voor 4 personen
- 750 g aubergines, liefst kleine oosterse die minder vocht bevatten
- 1/4 kop plantaardige olie
- 1 kl kurkumapoeder
- 4 kruidnagels
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl korianderpoeder
- 6 zwarte peperbollen
- 2,5 cm gember, fijngesneden
- 1/2 kl paprika of chilipoeder
- 2 el gesneden korianderblaadjes
- 3 tomaten, in blokjes
- sap van 1/2 citroen
Bereiding
- De schoongemaakte aubergines in blokjes snijden. De olie opwarmen in een pan, de kruiden toevoegen en kort bakken.
- De tomaten en aubergines in de pan doen en kruiden met zout. De groenten 5 minuten roerbakken, gember en citroensap bijvoegen, de pan afdekken en laten sudderen op een klein vuurtje.
- Voor het serveren de aubergine-curry versieren met korianderblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier