Aubergine-curry

© Getty
Voor 4 personen
  • 750 g aubergines, liefst kleine oosterse die minder vocht bevatten
  • 1/4 kop plantaardige olie
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 4 kruidnagels
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 6 zwarte peperbollen
  • 2,5 cm gember, fijngesneden
  • 1/2 kl paprika of chilipoeder
  • 2 el gesneden korianderblaadjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. De schoongemaakte aubergines in blokjes snijden. De olie opwarmen in een pan, de kruiden toevoegen en kort bakken.
  2. De tomaten en aubergines in de pan doen en kruiden met zout. De groenten 5 minuten roerbakken, gember en citroensap bijvoegen, de pan afdekken en laten sudderen op een klein vuurtje.
  3. Voor het serveren de aubergine-curry versieren met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content