Aspic met rode vruchten en druiven

© Getty

Voor 4 personen
  • aardbeien
  • blauwe bosbessen
  • frambozen
  • druiven
  • 1 fles Jurançonwijn
  • 2 takjes munt voor de versiering
  • gelatine
  • verschillende individuele vormpjes (glazen, kommetjes…)
Bereiding
  1. Was en droog het fruit grondig. Snijd de aardbeien in plakjes of in de lengte. Pel de druiven en verwijder de pitjes. Je kan het fruit mengen zoals je wenst, of een aspic per soort fruit maken.
  2. Verwarm de Jurançon om de alcohol te laten verdampen. Proef en voeg zo nodig wat suiker toe maar geef voorrang aan de natuurlijke smaak.
  3. Schik het fruit in de vormen. Laat de gelatine in de Jurançon smelten en afkoelen.
  4. Ontvorm de aspic met rode vruchten op een grote schotel (hou elke vorm enkele seconden in zeer heet water). Versier met de muntblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content