Aspergesoep met garnalen en basilicumolie

2465773

Dit is een fluweelzachte en smaakvolle soep die je gemakkelijk en snel op tafel tovert.

Dit is een fluweelzachte en smaakvolle soep die je gemakkelijk en snel op tafel tovert.

Aspergesoep met garnalen en basilicumolie

Voor 4 personen

1 bussel groene asperges

1 bussel witte asperges

2 preien

1 wortel

1 stengel witte selderij

1 laurierblaadje

enkele takjes peterselie

1,5 l water

25 g boter

1 dl room

150 g gepelde noordzeegarnalen

peper en zout

Voor de basilicumolie:

1 bosje basilicum, enkel blaadjes

1 dl olijfolie

Bereiding

1. Was de asperges en breek er de uiteinden af. Snijd de groene bladeren van de preien. Doe al deze afsnijdsels in een grote pan, samen met de wortel, selderij, laurier en peterselie. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 30 min. pruttelen. Zeef nadien deze bouillon.

2. Smelt de boter in een andere pan. Snijd de asperges en preien fijn. Fruit in de boter. Giet er 1 liter bouillon bij en kook de groenten gaar.

3. Mix de soep nadien fijn met de room. Kruid met peper en zout, duw door een zeef.

4. Maak de basilicumolie door de basilicumblaadjes fijn te mixen met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

5. Verdeel de aspergesoep over kommen of borden. Werk af met garnalen en basilicumolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content