Asperges met mosterdsaus
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Deze side dish met witte en groene asperges is lekker bij alle soorten gebraad. Je kunt natuurlijk ook gaan voor verse asperges met mosterdsaus in plaats van uit een potje.
Voor 4 personen
- 1 bokaal groene asperges, uitgelekt
- 1 bokaal witte asperges, uitgelekt
- 1 dl groentebouillon
- 1 dl blond abdijbier
- 250 ml room
- 50 g boter
- 2 el milde mosterd
- zout en peper
- 2 el gesnipperde bieslook
- eventueel bindmiddel
Bereiding
1. Smelt de boter in een pan en verwarm de in stukjes gesneden asperges hierin door en door. Schep de asperges uit de pan en houd ze warm.
2. Giet de bouillon en het bier in de pan en klop er de room en de mosterd door. Laat de saus enkele minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout en doe er op het laatste moment een deel van het bieslook bij. Bind de saus indien nodig met een beetje bindmiddel.
3. Schenk de saus over de asperges en bestrooi ze met de rest van het bieslook.
Tip: Lekker bij alle soorten gebraad. Serveer met witte rijst of basmati.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier